MUTIARA KATA..


NABI MUHAMMAD S.A.W. PERNAH BERSABDA:

"BUKANLAH KEMULIAAN ITU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN CANTIK DAN BERSEGAK, TETAPI IA ADALAH DENGAN KETENANGAN (SOPAN SANTUN) DAN MERENDAH DIRI."

-RIWAYAT AD-DAILAMI-


Permata Agama yang diredhai ALLAH..

Saturday, March 27, 2010

Saya Dicabar!!


Assalamu'alaikum warahmatullah.


Bismillah wal Hamdulillah.

Syukur pada Allah, Tuhan Sekalian Alam.

Ok, straight to the point.

Baru ini, saya dicabar oleh seseorang supaya tidak meng'update' blog sehinggalah Followers saya mencecah 200 orang!!

Adakah saya mahu terima atau tidak?

Jika ya, adakah saya mampu bertahan?

Emmm...

Moga bertemu lagi, insyaAllah.

Wassalam.

5 comments:

fatin nazihah ashari said...

salam.. emm macam2 sungguh cabaran..

kalau bertahun tahun x sampai jugak 200?
follower akan ade bile kite update entry yg menarik..
kalau terlalu lame 'bersawang', agak susahla..

lagipun, ape matlamat untuk sahut seruan ni?
kalau awak x update, bererti awak memaksa diri untuk tidak berdakwah pade para pembaca yg lain..
smart ibadah = menulis yg bermanfaat.
jangan rugikan peluang ni sebab cabaran yg ntah ape ape..

*sebab belog awak ilmiah.. jadi orng yg tandus ilmu nak baca, macam saye. =|

aishah jauhara said...

huhu..ye ke atin?
ni nak membodek ni..

hihi..

emm,ayat yang bawah sekali tu,saya kurang setuju la.
banyak lagi blog yang lebih bermanfaat..

aishah jauhara said...

Dan pape pun, thanx atas keprihatinan and nasihat.

Saya perlukan masa untuk menenangkan fikiran...

BUJANG SUSAH said...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

"SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
DISINI

"Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
Wallahualam.

"Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

aishah jauhara said...

Terima kasih banyak2 atas motivasi yang sangat membina.

May Allah Bless U!