MUTIARA KATA..


NABI MUHAMMAD S.A.W. PERNAH BERSABDA:

"BUKANLAH KEMULIAAN ITU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN CANTIK DAN BERSEGAK, TETAPI IA ADALAH DENGAN KETENANGAN (SOPAN SANTUN) DAN MERENDAH DIRI."

-RIWAYAT AD-DAILAMI-


Permata Agama yang diredhai ALLAH..

Sunday, March 28, 2010

Award..?


Bismillah wal Hamdulillah.


Syukur pada Allah, Tuhan Yang Maha Menghidupkan dan Yang Mematikan.

Alhamdulillah, barusan tadi sahabat ana, Akh Muzani memberi anugerah di atas. (hihi..macam lawak je..) Mungkin ana antara pelawat blog beliau yang ter'acap' (katanya..). Terima kasih banyak-banyak. Sebagai penghargaan, insyaAllah ana akan tunaikan apa yang patut dan yang termampu. Jarang dapat buat macam ni, sekali-sekala.. Ana copy je ye Ustaz..

Syarat-syarat nak ambil award ini :

1) Thank and link the person who gave you the award.
2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4) State 7 things about yourself.

The task..


1) Thank and link the person who gave you the award.

Jazahullahu khairan kathira buat IJLIS BINA NU'MIN SA'AH kerana sudi memberikan anugerah ini untuk laman Tinta Permata. Bagi ana blog beliau antara blog-blog yang ilmiah, bermanfaat, mendedahkan perkembangan isu-isu semasa sama ada di Malaysia atau di luar negara (especially Mesir, absolutely..). Beliau juga merupakan sahabat satu sekolah dengan ana since Form 1 until Form 3 di KOSTAQ dan Imtiaz Dungun. Seorang yang berilmu dan cakna dengan masalah yang melanda remaja kini, terutama golongan muslimah. Ok, that's all. Thanx a lot for giving me the award. May Allah bless U, here and everafter, insyaAllah.


2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.

Justeru, insyaAllah anugerah ini akan diberikan kepada insan-insan yang secara sengaja atau tidak sengaja (hehe..) tersenarai dalam blog pilihan. Terimalah daripada ana..

1. Ukht Fatin Nazihah Ashari (sahabat yang paling sporting. Blog yang penuh dengan macam-macam 'isu' dan banyak ibrah jika diteliti)
2. Ukht Siti Khadijah Abas (adik-beradik usrah semasa di DQ and macam adik-beradik sendiri. Blog yang sempoi semacam dengan tuannya)
3. Ukht Nordalila (sahabat DQ yang sering menasihati ana yang lemah ini.. Blog yang terisi dengan tazkirah-tazkirah yang semestinya mengingatkan kita akan Maha Pencipta.)
4. Ukht Husna Kamaruddin (sahabat DQ yang macam-macam ragam.. Blog yang bermanfaat untuk setiap mahasiswa khususnya.)
5. Ukht Nur Afiqah (adik-beradik usrah di DQ, sporting sama seperti apa yang tercatat di blognya..)
6. Ukht Nurfaezza (sering bersama ana tatkala di saat susah dan senang)
7. Ukht Atirah (kenalan di alam maya ini. Blog yang penuh dengan motivasi, terutamanya mengenai cinta..he..)
8. Ukht Rabi'atul Qursiah (sedorm masa di UIA Nilai dan sama-sama akan ke Gombak, insyaAllah.err.. Khas dari Singapore.)
9. Ukht Adawiyah Ahmad (satu-satunya orang yang suka cari gaduh dari dulu sampai sekarang.huhu..)
10. The ninth generation DQ (Blog ukhuwah gen9 DQ)
11. IQRaC gen9 Banat (tak taw nak habaq lagu mana lagi..hee..macam-macam ada..)
12. Akh Anas Mazli (TP1 exSIM. Bakal mendapat gelaran Ir. insyaAllah. Blog ilmiah dengan persepsi beliau mengenai isu-isu politik)
13. Akh Ihsan Fadhli (Mantan YDP Perkemat 07/08, DQ. Seorang murabbi bagi ana. Blog yang sarat dengan tazkirah dan isu-isu semasa)
14. Akh Danial Razali (ustaz keluaran Jordan, insyaAllah..mantop.)
15. Semua yang mengenali diri ini.. ^_^'


3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.

No problem. Bisa diatur..


4) State 7 things about yourself.

1. Nama diberi, Siti `Aishah Jauhara binti Surtahman. Jauhara yang bermaksud 'permata' mempunyai sejarah yang amat bermakna buat diri ini. =) Terima kasih mak..

2. Menetap di Kg Sg Tangkas, Kajang, Selangor.

3. Anak tengah daripada 7 orang adik-beradik (2 orang abang, seorang kakak dan 3 orang adik perempuan).

4. Sangat meminati warna HIJAU. Habis segala benda kalau boleh nak hijau. =) sebab sukakan ketenangan.

5. Minat subjek Matematik dan bidang keagamaan.

6. Kebiasaannya mempunyai kekuatan dalaman. Namun, kadang-kala ada saat jatuhnya, tapi bisa bangun serta bina semangat, kekuatan dan motivasi sendiri, dengan bantuan Allah, insyaAllah.

7. Sukakan kekemasan.


Ana kira, cukuplah sekadar itu. Doakan penulis agar terus thabat dalam perjuangan yang ingin berusaha dan ingin melihat kembalinya saat kegemilangan Islam, biiznillah.
Tolak rasuah, banyakkan ibadah.

Wallahu a`lam.

Siiru `ala barokatillah.

Salam juang!

Click Me~


~Aslih Nafsak Wad'u Ghairak~


4 comments:

hayiedazuhra said...

haha...mekasih2 ustazah..huhu
macam best je describe yang anti bagi kat ana ye...hahaha
papepun siiru a'la barakatillah...
syukran wa salam ukhuwah...(^_^)

paten leha said...

hihi
thx. adess description xleh tahan. lawak jela

*tgokla kalau rajin buat la post pasal ni. siyes, minggu2 akhir sem ni adelah amaaattttt bizi. T.T

hasanhusaini said...

Salam...kenapa pelik sangat dikripsi ana tu..? xsampai tahap murabbi pulak dah..jauh lagi tu ust..maziltu tholiban...apapun, doakan kebaikan bersama...

aishah jauhara said...

to hayiedazuhra:
'afwan..syukron..
moga rahmat Allah sentiasa bersamamu,sahabatku..

to paten leha:
takpe..focus on ur study and exam first..award ni sebagai penghargaan sahaja..takde niat untuk menerima balasan..=)

to hasanhusaini:
w'lam..xde yang pelik pun..semua tu benar belaka..kita perlu ada kayu ukur dengan menjadikan seseorang itu sebagai ikutan dengan harapan kita boleh menjadi seperti dia atau lebih dari dia..ust seorang yang disegani oleh ramai orang..tidak salahkan jika dilabelkan sebagai seorang 'murabbi' bagi orang2 yang ketandusan ilmu seperti ana..insyaAllah,doakan kebaikan bersama..wallahu a`lam..jazakallah..