MUTIARA KATA..


NABI MUHAMMAD S.A.W. PERNAH BERSABDA:

"BUKANLAH KEMULIAAN ITU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN CANTIK DAN BERSEGAK, TETAPI IA ADALAH DENGAN KETENANGAN (SOPAN SANTUN) DAN MERENDAH DIRI."

-RIWAYAT AD-DAILAMI-


Permata Agama yang diredhai ALLAH..

Monday, October 12, 2009

Suami Yang Baik..


Sekumpulan lelaki berada di bilik persalinan di salah sebuah kelab eklusif lagi mewah di pusat bandar, setelah keluar dari gym. Tiba-tiba kedengaran deringan Handphone di penjuru bilik tersebut. Seorang lelaki menjawap panggilan itu dan terjadilah perbualan seperti berikut . . "


"Hello?"

"Abang, nie sayang nie,"

"Emmm... "

"Abang masih ada di kelab lagi ke?"

"Iya."

"Sayang sekarang nie berada di shopping complex dua block dari kelab abang tu. Sayang ada nampak kain sutera terbaru.. Cantik bang, Boleh ke sayang beli?"

"Berapa harganya?"

"Cuma $1500.00 aje"

"O.K. Belilah kalau memang awak dah suka sangat"

"Ahhh thanks bang dan tadi sebelum datang sini sayang ada singgah di Cycle & Carriage dan tengok Mercedes model terbaru 2003 . Sayang suka kat satu model tu. Dan sayang dah bincang dengan jurujualnya dan dia setuju nak bagi good price . . lagipun elok juga kita tukarkan dengan BMW yang kita beli tahun lepas tu "

"Berapa harga yang dia bagi?"

"Cuma $280,000 ..."

"O.K tapi pastikan harga tu dah on the road."

"Great! Before we hang up, ada satu perkara lagi..."

"Apa?"

"Abang jangan terkejut pulak, sayang dah semak akaun bank abang dan.... pagi tadi sayang singgah dipejabat ejen hartanah dan sayang dapat tau rumah yang kita tengok tahun lepas tu... sekarang nie untuk dijual. Abang ingat tak? Rumah yang ada swimming pool bentuk love tu, ada taman orkid kat belakang, berhadapan dengan pantai tu. . cantik kan bang. . "

" Berapa harga yang mereka minta?"

" Cuma $740,000... O.K kan bang, dan sayang tengok dalam akaun kita boleh cover harga tu. . .."

"Eloklah kalau macam tu, confirm cepat sebelum orang lain beli, tapi cuba dapatkan harga $700,000. OK?"

"OK, abang sayang, terima kasih bang, kita jumpa malam nanti ye!! I Love You !!!"

"Bye... I Love you too..."

Lelaki itu berhenti bercakap, menutup flap handphone . . .sambil mengangkat tangan yang memegang handphone tu dan bertanya pada yang ada dalam bilik tersebut :

"ADA SESIAPA TAHU KE HANDPHONE NIE SIAPA PUNYA? "


11 comments:

' said...

haha.lawakla.tak tipu

aniq mun said...

tak tahan nak gelak

nur barokah said...

aha.suami tipu rupenye..
tp x baik pun suami dy..

Ladyship Atie said...

ahaha, meaning suami dia x kaya pun eh rupanya?
tp wat about his bank account yg his wife tengok tu?.

aku terjah said...

apa pulak Ladyship Atie... kan lelaki tu tanya, sape punya h.set tu?
aperda..Lelaki tu main suka je jawab panggilan walaupun bukan tepon dia..dah telefon tu dekat ngan dia, saje jelah dia amik kesempatan tolong jawapkan..

Ladyship Atie said...

owh hahaha.
baru faham!.
sorry lambat sikit pick up hehe

aishah jauhara said...

hehe..camtu la ceritanya..
terima kasih kepada 'aku terjah'..
kalau buat sambungan cerita tu, elok jugak kan?ngeee~
tengok la kalau sempat..he..

ربيعة القرسية said...

kesiannye!haha... lelaki tu pn,bukan nak tanya awal2. =.=' huhu

aishah jauhara said...

saje nak kenakan orang la tu..
kepada para lelaki di luar, jangan tiru aksi ni,x elok untuk kesihatan.. (???)

ربيعة القرسية said...

kesihatan jiwa.hehe

aishah jauhara said...

hehe..betul3...