MUTIARA KATA..


NABI MUHAMMAD S.A.W. PERNAH BERSABDA:

"BUKANLAH KEMULIAAN ITU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN CANTIK DAN BERSEGAK, TETAPI IA ADALAH DENGAN KETENANGAN (SOPAN SANTUN) DAN MERENDAH DIRI."

-RIWAYAT AD-DAILAMI-


Permata Agama yang diredhai ALLAH..

Wednesday, July 6, 2011

Panggilan Telefon..



"03-22740014"

Jam 12.44 pm, nombor telefon yang tersenarai dalam "missed call" di handphone saya tengahari tadi.

'Macam kenal je nombor ni..', bisik hati saya.

Lantas saya menyemak gallery phonebook saya. Terus sahaja menaip butang "J".

Ya. Dah agak dah, nombornya seakan sama..

Saya menunggu sehingga jam 3 petang, barangkali dia akan menelefon kembali.

Akhirnya, saya memutuskan untuk mendail kembali nombor telefon tersebut menggunakan telefon rumah (lebih jimat ^^,).

"Assalamu'alaikum.. JAWI.."

"Wa'alaikumussalam. Erm, maaf, saya nak tanya, tadi ada nombor ni yang telefon nombor handphone saya.."

"Maaf cik, tak pasti la. Sebab ni general line.."

"Oh, ok. Terima kasih ya."

"Ok. Sama-sama."

'Ehm..ada apa hal pula kali ni..', fikiran saya berteka-teki.

Terus mencapai handphone Sony Ericsson W508.

Write New.
Message. 

"Salam. Maaf ustazah, ada call saya ke tadi?" 

SMS dihantar.

Tiba-tiba. 

Handphone berbunyi, tertera satu nombor.

03-22749661 

'Ok, fine~'




To be continued, insyaAllah ^_^'

5 comments:

nurulhusna said...

berdebor ni cerita bersambung2 pulak..


`.☆٠•●♥٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ *:٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥● ٠•●
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
█▓▒░►سبحان الله, والحمد لله, ولا إله الا الله, والله أكبر◄░▒▓█*
■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■■
`.☆٠•●♥٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ *:٠•●♥Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥● ٠•●

'Aishah Jauhara said...

;) yang nak menulis ni pun, berdebar rasa..

InsyaAllah, paling cepat esok pagi ada sambungannya.. ^^,

~serikandi cactus~ said...

tahniah dah dapat jadi murabbiyah. haha :)

saya agak jelah. apply keja brgkali.kot..

jgn lambat sngt sambung, nk gugur jntung ni. citer sikit punya suspen lah..

~serikandi cactus~ said...

saya nk try kol no tu lah, tnya dia pasal apa dia kol awak tadi. hoho~

'Aishah Jauhara said...

ada-ada je la kamu ni 'serikandi cactus' :)

try la call, jangan termalu sendiri sudah.. ^^,