MUTIARA KATA..


NABI MUHAMMAD S.A.W. PERNAH BERSABDA:

"BUKANLAH KEMULIAAN ITU DENGAN MEMAKAI PAKAIAN CANTIK DAN BERSEGAK, TETAPI IA ADALAH DENGAN KETENANGAN (SOPAN SANTUN) DAN MERENDAH DIRI."

-RIWAYAT AD-DAILAMI-


Permata Agama yang diredhai ALLAH..

Tuesday, July 13, 2010

Cerita Hari Ini..


Bismillah wal Hamdulillah.

Tatkala panas dan sejuk datang bersilih ganti,
Umpama perginya siang terbitnya malam,
Tenggelam matahari munculnya awan yang sarat,
Baru ku tersentak hiba di pangkuan akal kurniaanMu,
Baru ku tahu akan nikmatnya kesihatan,
Nikmat yang sering kami abaikan..
Nikmat sihat tubuh badan..

Seinfiniti kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah Subhanahu wa Taala.
Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Di kesempatan ini, ana mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua Followers ana yang sudi untuk meng'follow' bermula dari terbinanya blog ini sehingga ke hari ini. Sesungguhnya sokongan dari antum semua amatlah ana hargai. Jazakumullahu khairan kathira.

Dan kepada pengikut bertuah blog Tinta Permata yang ke-200 iaitu Norsyahida Mohamad, anda berjaya untuk mendapatkan hadiah istimewa dari empunya blog, iaitu sekotak tisu premier.. (hehe..gurau je kak). Please contact me as soon as possible a.k.a ASAP. ^_^'

Alhamdulillah, malam ni baru dapat connect dengan wireless iium-community.
Kesihatan pun kurang baik sikit malam ni, mungkin disebabkan dengan cuaca yang panas, kemudian tiba-tiba hujan, ditambah pula dengan air yang digunakan seharian sangatlah sejuk, telah menyebabkan penulis mengalami sedikit keselsemaan (??) atas kehendakNya yang pasti. Apa-apa pun, I must to strive myself here in IIUM in order to improve myself, the community and the ummah, insyaAllah. Please pray for us.


Last but not least, I would like to thank to my parents - my father and my mother because without them, I'm nothing~ [speechless..tak terkata..]

May Allah bless you all, insyaAllah.

Ma'assalamah.

Wallahu a'lam.

~Aslih Nafsak Wad'u Ghairak~

7 comments:

ana_anta_huwa said...

aikk...mak bapak je...

'aishah jauhara said...

yela2..
kak asma' sekali..hmm..

baincardin said...

Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

n0rsyAhIdA m0hAmAd said...

salam..wawa,siap jd follower ke 200 lg sorg akk tu.hehe
insyaAllah,nnt akn dcntct..dh dpt no fon awk dr kwn awk time jmpe d satu prgrm aritu.

'aishah jauhara said...

kwn sy..?? siapakah??

n0rsyAhIdA m0hAmAd said...

yati,dr engine..huu

'aishah jauhara said...

owh..hehe..my best friend.. :)